Kad imate zahtjevne kupce za koje je i uredska stolica pravi statusni simbol, onda morate imati nešto posebno što možete ponuditi takvom klijentu. Ali pošto znamo da svaka roba ima svoga kupca, bili smo spremni i za ovakve situacije.

Najbolja luksuzna uredska stolica je ona Hermana Millera, i naravno da je imamo u svojoj ponudi. Zar ste uopće sumnjali?

Ovo nije luksuz u plišu, koži, životinjskoj koži, bilo kojem smislu luksuza kroz materijal. Luksuz se ovdje krije u tome koliko je ova uredska stolica učinkovita u onome što radi i što nudi svome ponosnom vlasniku. Herman Miller to kaže ovako: „toliko inteligentno rješenje, da vas tjera da razmišljate.“ Prednost daje i glorificira pokret iznad svega ostalog – pokret smanjuje napetost mišića i povećava protok krvi, povećavajući na taj način vrijeme u kojem vaš mozak djeluje na vrlo visokoj razini, što zauzvrat omogućuje puno bolji rad.

Ova luksuzna, napredna i moderna uredska stolica ideja je i djelo pokojnog i sjajnog Bill-a Stumpf-a (otac stolice Aeron), a dizajnirao ju je Jeff Weber, uz vodstvo tima od 20 liječnika i liječnika iz fizikalne terapije, ergonomije i biomehanike. Oni su koristili ljudsko tijelo kao nacrt za tu stolicu – kralježnica se s fleksibilnim rebrastim zavojima savija i okreće, i redistribuira pritisak da umanji napetost. Nakon tako naprednog i pomno planiranom i realiziranog dizajna, uopće ne čudi da se ova uredska stolica smatra kao luksuz jer stvarno luksuz i nudi svome vlasniku. Problem je potom samo u činjenici da joj je i cijena poprilično luksuzna. A da nije tako, vjerujte mi da bi ovo svakako bila i najrasprostranjenija stolica na kugli zemaljskoj.

Sve je rečeno – ovo je skupa, luksuzna uredska stolica, ali ne zbog maštovitosti i bogatstva, već zato što je to prijestolje izgrađeno na ideji da stolica ne mora biti negativna za zdravlje.