Guste obrve uvijek su bile tražene. Debele, dobro oblikovane obrve mogu poboljšati vaš izgled, a mršave i rijetke obrve mogu učiniti da izgledate starije i dosadnije. Mnogi ljudi završavaju s obrvama koje su previše tanke zbog čupkanja, navoja ili voska. Ponekad, tanke obrve nastaju kao rezultat procesa starenja, prehrambenih nedostataka, slabe kozmetičke primjene ili medicinskih stanja kao što su hipotireoza, ekcemi i alopecija areata. Medicinski tretmani poput kemoterapije i zračenja također mogu uzrokovati gubitak kose, uključujući i linije obrva.

Ako su vaše obrve previše tanke a želite moći učiniti kvalitetno oblikovanje obrva, možete lako riješiti ovaj problem uz pomoć nekih prirodnih lijekova kod kuće.

1. Ulje ricinusa

Ricinusovo ulje je jedan od najučinkovitijih lijekova za jačanje rasta vaših obrva. Sadrži bjelančevine, vitamine, masne kiseline i antioksidante koji njeguju folikule kose i potiču rast kose. Osim toga, korisno je u odupiranju svim mikroorganizmima koji ometaju rast kose obrva.

2. Kokosovo ulje

Da biste uživali u gustim i impresivnim obrvama, možete koristiti kokosovo ulje. Različiti proteini, kao i hranjivi sastojci poput vitamina E i željeza u kokosovom ulju, promiču zdrave i debele obrve. Također može pomoći učiniti vaše obrve tamnijima.

3. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je također dobro za vaše obrve. Budući da je bogato vitaminom E, maslinovo ulje može pomoći da vam dlake obrva rastu brže i deblje, te vam omogućiti kvalitetno oblikovanje obrva. Također će vam pomoći zadržati tamnu boju obrva.

4. Sok od luka

Oblikovanje obrva postaje lako uz ovaj tajni sastojak! Sok od luka pomaže kod bržeg i gušćeg rasta dlaka na obrvama. On sadrži sumpor koji poboljšava proizvodnju tkiva kolagena potrebnih za pravilan rast obrva. Također, jača folikule kose.

5. Žumanjak jajeta

Dlake obrva sastoje se od keratin proteina, a jaje je dobar izvor proteina. Dakle, to može pomoći poboljšanju zdravlja vaše kose, što zauzvrat čini vaše obrve gustima a oblikovanje obrva lakim.

6. Pšenično sjeme

Pšenične sjemenke također mogu pomoći u rastu debelih obrva. One su bogate proteinima, kao i nikotinskom kiselinom i lecitinom koji potiču rast kose. Sjeme također pomaže u obnovi folikula kose.